dimecres, 25 d’abril del 2012

PRESENTACIÓ DE "EL MAL ÁRABE" A UNESCOCAT

Avui he tingut el goig de participar a la presentació del llibre de Moncef Marzouki, "El Mal Árabe. Entre las dictaduras y los integrismos" a  Unescocat, acompanyat de Miquel A. Esomba, Director del Centre, de la periodista Cristina Mas, del professor de la UAB, Jaume Botell, i de Joaquín Vergés, de l'associació AMISI. Un llibre que Marzouki va escriure fa 8 anys i que Asimétrica Editorial va decidir editar poc abans que Marzouki fos nomenat president de Tunísia.

Jaume Botell ha definit el llibre de Marzouki, com un treball molt honest. Cristina Mas, que torna demà passat a Tunísia, ens ha explicat la seva experiència de com es va viure la caiguda de Ben Alí, el que sentien els joves i no tan joves, homes i dones, que sortien al carrer, i ens ha donat el seu punt de vista sobre el veritables reptes de la transició i del debat equívoc que es fa sobre l'islamisme. Jo he parlat de com em va entusiasmar aquest llibre quan el vaig llegir fa anys en francès, he agraït a l'Olga, l'editora que hagi respectat a la traducció l'aire original, he intentat transmetre la meva experiència dels viatges al Marroc que he copsat la vitalitat de la societat i els canvis que s'hi produeixen. També he explicat la necessitat que els joves d'origen magribí que són a Catalunya puguin conèixer aquestes realitats del Magrib i els canvis polítics socials, visibles o més soterrats, que s'hi donen.
Abans de passar a les intervencions del públic, ha tancat les intervencions de la taula Joaquín Vergés, que ha fet una descripció de la situació i els canvis del Món Àrab des del Magreb al Marshik i els països del Golf.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada